29/04/2011

situasi yang harus dijauhi :)

Jauhkan diri dari perkara-perkara berikut demi menjaga sesebuah hubungan :)

Menipu

Menipu adalah "pembunuh" utama dalam sebuah perhubungan. Ada yang menipu untuk "menyelamatkan" sebuah perhubungan, namun mereka tidak mahu hati pasangan terluka,tetapi pada hakikatnya bila si pasangan sudah mengetahui perkara sebenar apakah kesudahannya?

Harapan / Kebebasan

Ada pasangan meletakkan harapan yang sangat tinggi kepada pasangannya malah mereka bergantung penuh kepada pasangan. Ada lelaki menyukai hal ini tetapi ada juga yang sebaliknya. Di sinilah timbulnya konflik yang mungkin menyebabkan hubungan terputus di tengah jalan. Ada pula lelaki yang inginkan kebebasan, tetapi dikongkong. Hal-hal beginilah membuatkan perhubungan tersekat.

Terlalu Memikirkan Aspek Perkahwinan

Perhubungan yang sihat biasanya berlangsung dalam suasana yang sangat harmonis. Ia perlu diisi dengan kasih sayang dan sikap saling memahami. Bila semua ini ada barulah perhubungan boleh sampai ke peringkat serius. Tapi sesetengah wanita, yang baru saja berkenalan terus saja mengharap akan ia berakhir dengan perkahwinan. Mereka takut jika perhubungan dijalinkan hanya sia-sia sahaja. Jadi kalau timbulnya konflik ini, perhubungan boleh menjadi putus.

Mengungkit Hal Yang Lalu

Menjadi kepantangan bagi sesetengah orang untuk mengungkit hal-hal yang lepas. Apatah lagi jika mengungkit akan kekasih lama. Belajarlah dari kesilapan, jangan mengungkit kisah lalu kalau anda sayangkan perhubungan.

Berbeza Pendapat

Dalam menjalin sebuah perhubungan, perbezaan pendapat memang sering terjadi. Kita mempunyai idea yang berbeza dengan pasangan dan hal-hal inilah yang membuatkan pasangan sering berbalah. Ada yang mempunyai cita-cita tetapi tidak dapat ditunaikan hanya kerana pasangan tidak mengizinkan. Itu adalah antara perkara yang boleh membantutkan sesebuah perhubungan.

Status Yang Tinggi

Ada sesetengah pasangan sangat gembira dengan perhubungan yang dijalinkan. Mereka sangat bahagia namun ada sesetengahnya begitu mementingkan status diri. Mereka memilih pasangan yang dirasakan sangat sesuai dengan diri mereka.

Hal-hal Yang Menyakitkan Hati

Ada perkara yang dibuat oleh pasangan memang menyakitkan hati. Malah sanggup melakukan hal-hal bodoh semata-mata mahu menyakiti hati orang lain. Jadi kalau inilah yang terjadi, hubungan anda pasti tidak akan bertahan lama.

Kehidupan Yang Sangat Mendesak

Ada sesetengah pasangan memang suka menyusahkan pasangannya. Mereka sering memberikan masalah dengan membuat pelbagai perkara hingga ia menyakiti hati pasangan. Kehidupan yang sangat terdesak ini adakalanya membuatkan perhubungan tidak berlangsung dengan baik.

Kawan-kawan dan Keluarga

Tidak mustahil, kawan-kawan dan keluarga juga boleh membuatkan sebuah perhubungan menjadi tidak stabil. Pengaruh dari kawan-kawan dan keluarga boleh mempengaruhi keputusan. Jangan salah sangka, orang yang anda sayang pun boleh terlepas dari tangan jika keluarganya tidak menyukai anda.

27/04/2011

barcelona vs real madrid

haiiii assalamualaikum :) heyy hari ni tk tau nk update ape, idea tengah tepu, puas fikir tak jugak dapat, HAHA last update ni je lah, nk wish good luck untuk cik syg yg main untuk barcelona mlm ni, please jangan kalah lagi, real madrid je tu HAHA

ehhh kenapa?tak caya yg cik syg maen bola untuk barcelona? haaaa tk cayaaa tgok ni. HAHA

okeyyy dah perasan, *____*

i tetap malaysia :)

LOVE YOU ALL :)

25/04/2011

belalang ouhhhh belalang :) *mari kita tengok siapa yg kena :)

I bukan lah pak belalang, tapi mcm seronok bila tengok benda ni, jangan tertaksub sgt yeeeee, saje nak share :)

Bulan Januari

Bercita-cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan dididik, sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik, rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan, suka smart, kemas dan teratur, bersifat sensitif , berfikiran mendalam, pandai mengambil hati org lain, pendiam kecuali telah dirangsang, agak pemalu, daya tumpuan yang sangat tinggi, mudah mendisiplinkan diri sendiri, badannya sihat tetapi mudah diserang selesema, bersikap romantik tetapi tidak pandai mempamerkannya, cukup sayang pada kanak-kanak, suka duduk di rumah, setia pada segala-galanya, perlu belajar kemahiran sosial, cemburu yang sangat tinggi.

Bulan Februari

Berfikiran abstrak, sukakan benda yang realiti dan abstrak, intelligent, bijak dan genius, personaliti yang mudah berubah, mudah menawan orang lain, agak pendiam, pemalu dan rendah diri, jujur dan setia pada segalanya, keras hati untuk mencapai matlamat, tidak suka dikongkong, mudah memberontak apabila dikongkong, suka kegiatan yang lasak, emosinya mudah terluka dan sangat sensitif, mudah mempamerkan marahnya, tidak suka benda yang remeh-temeh, suka berkawan tetapi kurang mempamerkannya, sangat berani dan suka memberontak, bercita-cita tinggi dan suka berangan-angan, ada harapan untuk merealisasikan impiannya, pemerhatian yang tajam, suka hiburan dan sukan, suka benda yang bersifat seni, sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran, berkecenderungan pada benda yang tahyul, amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros, perlu belajar untuk mempamerkan emosi.

Bulan Mac

Personaliti yang menarik dan menawan, mudah didampingi, sangat pemalu dan pemendam rasa, sangat baik secara semulajadi, jujur, pemurah dan mudah simpati, sangat sensitif pada perkataan yang dituturkan dan alam persekitaran, suka pada kedamaian, sangat peka kepada orang lain, sesuai dengan kerjaya yang memberi khidmat kepada orang lain, tidak cepat marah dan sangat amanah, tahu balas budi dan tahu kenang budi, pemerhatian dan penilaian yang sangat tajam, kecenderungan untuk berdendam jika tidak dikawal, suka berangan-angan, suka melancong, sangat manja dan suka diberi perhatian yang sangat tinggi, kelam kabut dalam memilih pasangan, suka dengan hiasan rumahtangga, punya bakat seni dalam bidang muzik, kecenderungan kepada benda yang istimewa dan baik, jangan terlalu moody.

Bulan April

Sangat aktif dan dinamik, cepat bertindak buat keputusan tetapi cepat menyesal, sangat menarik dan pandai manjakan diri, punya daya mental yang sangat kuat, suka diberi perhatian, sangat diplomatik (pandai memujuk) dan berkawan, pandai menyelesaikan masalah orang lain, sangat berani dan tiada perasaan takut, suka adventure, pengasih, penyayang, sopan santun dan pemurah, emosi cepat terusik, cuba kawal emosi, kecenderungan bersifat dendam, agresif, kelam kabut untuk membuat keputusan, kuat daya ingatan, gerak hati yang sangat kuat, pandai mendorong diri sendiri dan memotivasikan orang lain, berpenyakit di sekitar kepala dan dada, sangat cemburu dan terlalu cemburu.

Bulan Mei

Keras hati dan degil, kuat semangat dan bermotivasi tinggi, pemikiran yang tajam, mudah marah apabila tidak dikawal, pandai menarik hati orang lain dan menarik perhatian, perasaan yang amat mendalam, cantik dari segi mental dan fizikal, tidak perlu dimotivasikan, tetap pendirian tetapi mudah dipengaruhi oleh orang lain, mudah dipujuk, bersikap sistematik (otak kiri), suka berangan, kuat daya firasat, memahami apa yang terlintas di hati orang lain tanpa diberitahu, bahagian telinga dan leher mudah diserang penyakit, daya khayalan yang tinggi, permikiran yang tajam, pandai berdebat, fizikal yang baik, kelemahan sistem pernafasan, suka sastera, seni dan muzik serta melancong, tidak berapa suka duduk di rumah, tidak boleh duduk diam, tidak punya ramai anak, rajin dan bersemangat tinggi, agak boros.

Bulan Jun

Berfikiran jauh dan berwawasan, mudah ditawan kerana sikap baik, berperangai lemah lembut, mudah berubah sikap, perangai, idea dan idea yang terlalu banyak di kepala, bersifat sensitif, otaknya aktif (sentiasa berfikir), sukar melakukan sesuatu dengan segera,bersikap suka menangguh-nangguh, bersikap terlalu memilih dan mahukan yang terbaik, cepat marah dan cepat sejuk, suka bercakap dan berdebat, suka buat lawak dan bergurau, otaknya cerdas berangan-angan, mudah berkawan dan pandai berkawan, orang yang sangat tertib, pandai mempamerkan sikap, mudah kecil hati, mudah kena selesema, suka berkemas, cepat rasa bosan, sikap terlalu memilih dan cerewet, kurang mempamerkan perasaan, lambat sembuh apabila terluka hati, suka kepada barang yang berjenama, mudah menjadi eksekutif, kedegilan yang tidak terkawal, sesiapa yang memuji adalah musuh, sesiapa yang menegur adalah kawan

Bulan Julai

Sangat seronok didampingi, banyak berahsia dan sukar dimengerti terutamanya lelaki, agak pendiam kecuali dirangsang, ada harga dan maruah diri, tidak suka menyusahkan orang lain tetapi tidak marah apabila disusahkan, mudah dipujuk dan bercakap lurus, sangat menjaga hati orang lain, sangat peramah, emosi sangat mendalam tetapi mudah terluka hatinya, berjiwa sentimental, jarang berdendam, mudah memaafkan tetapi sukar melupakan, tidak suka benda remeh-temeh, membimbing cara fizikal dan mental, sangat peka, caring, pengasih serta penyayang, layanan yang serupa dengan semua orang, tinggi daya simpati, pemerhatian yang tajam, suka menilai orang lain melalui pemerhatian, mudah dan rajin belajar, suka muhasabah diri, suka megenangkan peristiwa atau kawan lama, suka mendiamkan diri, suka duduk di rumah, suka tunggu kawan tetapi tidak cari kawan, tidak agresif kecuali terpaksa, lemah dari segi kesihatan perut, mudah gemuk kalau tidak kawal diet, minta disayangi, mudah terluka hati tetapi lambat pulih, terlalu mengambil berat, rajin dalam membuat kerja.

Bulan Ogos

Suka berlawak, mudah tertawan kepadanya, sopan santun dan caring terhadap orang lain, berani dan tidak tahu takut, orangnya agak tegas dan berkepimpinan, pandai memujuk orang lain, terlalu pemurah dan bersikap ego, nilai harga diri yang sangat tinggi, dahagakan pujian, semangat juang yang luar biasa, cepat marah dan mudah mengamuk, mudah marah apabila cakapnya dilawan, sangat cemburu, daya pemerhatian yang tajam dan teliti, cepat berfikir, fikiran yang berdikari, suka memimpin dan dipimpin, sifat suka berangan, berbakat dalam seni lukis, hiburan dan silat, sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk, cepat ditimpa penyakit, belajar untuk relax, sikap kelam kabut, romantik, pengasih, penyayang, suka mencari kawan.

Bulan September

Sangat bersopan santun dan bertolak ansur, sangat cermat, teliti dan teratur, suka menegur kesilapan orang lain dan mengkritik, pendiam tetapi pandai bercakap, sika sangat cool, sangat baik dan mudah simpati, sangat prihatin dan terperinci, amanah, setia dan jujur, kerja yang dilakukan sangat sempurna, sangat sensitif yang tidak diketahui, orang yang banyak berfikir, daya penaakulan yang baik, otak bijak dan mudah belajar, suka mencari maklumat, kawal diri dari terlalu mengkritik, pandai mendorong diri sendiri, mudah memahami orang lain (daya firasat yang tinggi), banyak simpan rahsia, suka sukan, hiburan dan melancong, kurang menunjukkan perasaannya, luka hatinya sangat lama disimpan, terlalu memilih pasangan, sukakan benda yang luas, sistematik

Bulan Oktober

Suka sembang, suka orang yang sayang padanya, suka ambil jalan tengah, sangat menawan dan sopan santun, kecantikan luar dan dalam, tidak pandai berbohong dan berpura-pura, mudah rasa simpati, baik, pentingkan kawan, sentiasa berkawan, hatinya mudah terusik tetapi merajuknya tidak lama, cepat marah, pentingkan diri sendiri, tidak menolong orang kecuali diminta, suka melihat dari perspektifnya sendiri, tidak suka terima pandangan orang lain, emosi yang mudah terusik, suka berangan dan pandai bercakap, emosi yang kelam kabut, daya firasat yang sangat kuat (terutamanya perempuan), suka melancong, bidang sastera dan seni, pengasih ,penyayang dan lemah lembut, romantik dalam percintaan, mudah terusik hati dan cemburu, ambil berat tentang orang lain, suka kegiatan luar, orang yang adil, boros dan mudah dipengaruhi persekitaran, mudah patah semangat.

Bulan November

Banyak idea, sukar untuk dimengertikan atau difahami sikapnya, berfikiran ke hadapan, berfikiran unik dan bijak, penuh dengan idea-idea baru yang luarbiasa, pemikiran yang tajam, daya firasat yang sangat halus dan tinggi, bagus untuk jadi doktor, cermat dan teliti, personaliti dinamik, sifat berahsia, pandai mencungkil dan mencari rahsia, banyak berfikir, kurang bercakap tetapi mesra, berani, pemurah, setia dan banyak kesabaran, terlalu degil dan keras hati, apabila hendakkan sesuatu, diusahakan sehingga berjaya, tidak suka marah kecuali digugat, mudah ambil berat terhadap orang lain, pandai muhasabah diri, cara berfikir lain dari orang lain, otak yang sangat tajam, pandai mendorong diri sendiri, tidak hargai pujian, kekuatan semangat dan daya juang yang sangat tinggi, apabila hendak sesuatu cuba sampai berjaya, badan yang tough, kasih sayang dan emosi yang sangat mendalam, romantik, tidak pasti dengan hubungan kasih sayang, suka duduk di rumah, sangat rajin dan berkemampuan tinggi, amanah, jujur, setia dan pandai berahsia, tidak berapa berjaya dalam mengawal emosi, bercita-cita tinggi, perangai tidak dapat diramal dan mudah berubah-ubah

Bulan Disember

Sangat setia dan pemurah, bersifat patriotik, sangat aktif dalam permainan dan pergaulan, sikap kurang sabar dan tergesa-gesa, bercita-cita tinggi, suka menjadi orang yang berpengaruh dalam organisasi, seronok didampingi, suka bercampur dengan orang, suka dipuji, diberi perhatian dan suka dibelai, sangat jujur, amanah dan bertolak ansur, tidak pandai berpura-pura, cepat marah, perangai yang berubah-ubah, tidak ego walaupun harga diri sangat tinggi benci pada kongkongan suka berlawak, pandai buat lawak dan berfikiran dengan logik

23/04/2011

thanks to all :)

assalamualaikum :) hehehe mood berbunga-bunga mcm misha omar HAHA okeyy tengok picture je lah ehhh panjang sgt nk story :)
kek budak dah besa :) i love it,sgt2 sedap okey
HAHAHA malu2 nk potong :)
with kak dila :)
roomet tak lengkap :) HAHA dua org lagi balik kpg atas sebab-sebab tertentu :)
HAHAHA perasan tengah melukis, nak tau die lukis gamba sape?
lukis gamba i lah :) tibe2 jadi gamba bawah ni, HAHA
:)
and thanks to dear sebab hadiahkan i jersi malaysia ni, siap ade name :) suka sgt2 huhu
and from kak diela and abg apis :)
*tk lupa jugak to my lovely friend untuk baju kurung tu, bery nice :)
love youuuu all so much :)

21/04/2011

justin bieber berkonsert malam jumaat?

assalamualaikum sihat? huu tk pegi tengok konsert justin bieber ke? ouhhhh tk? bagus :)

perasan tk justin bieber sibuk nak rosakkn bangsa melayu,tp org kite sibuk support die, bukan nak mengate, tp berapa ramai yg perasan die buat konsert malam jumaat, org lain sibuk baca yassin dekat rumah yg die sibuk dengan konsert,

sanggup berhabis duit semata-mata sebab justin bieber, kalau maher zain buat konsert tkde pulak nk support beria sgt, kalau betul lah nak tgok sgt justin bieber tu buat lah hari sabtu ke, ni kenape lah pilih hari khamis malam jumaat.

beringat lah wahai manusia di bumi ini,tegok lah situasi jepun yg di landa tsunami yg dah menghancurkan berapa juta manusia, Allah masih syg kn Malaysia so hargailah sementara Allah belum menarik nikmat-Nya :)

20/04/2011

where my parents T_____T

assalamualaikum hyeee i dah pun 20 tahun :) hehe masih banyak yg perlu di baiki, :) dah lame tk update kn? hari ni update laju2 kerja banyak ni :)

semalam kena tipu dengah housemate and classmate,dah mandi bedak dengan si housemate kena pulak dengan si roomet, dieorg umpan i dengan 1 perkara je, dorg tnye "nak tau gosip baru dtg lah" HAHA

i terus ke sebelah alih2 dorg dah putar belit keadaan errrr i kena tipu, HAHA so relakn diri jugak kne bedak habis segala rambut, bila dah kena bedak ade lg rupanyeeee so nasihat dekat sini jangan lah pedajal org, nanti kena diri sendiri, so i mmg insaf gile dah lepas ni tk mau joint ape2 dah HAHA sampai nak menangis kena mandi air telur, eyekkkkkkk

enyway dalam gembira ade duka :( parents i tk wish langsung birthday i :( sampai la sekarang sedih kn? baru jauh sikit dah lupa kn anak :(

HAPPY BIRTHDAY TO ME:) LOVE U ALLLL!

16/04/2011

masak lagi? huhu

assalamualaikum, hyeeee best nye duduk dekat joho, indah je semuanyeee, ade parents ade makan best2 ade wifi laju2 semua ade lah :) tp ape yg ade hanyalah sementara, esok dah kena kemas2 kena balik kuantan semula, okey lah redha je :)

hari ni nak cerita pasal masak, ala msak sikit nak kecoh2 org lain tu siap masak lg sedap lg tk de pape pn, HAHA tu org laen ni i, tk same yeee. HEHE hari ni i masak

pucuk paku masak lemak cili padini padi

sambal petai udang

ikang goreng :)

pecaya tk? hehe sedap oke :) tk caye dahhh HEHE ala stakat msak biase2 bole lah, kne masak pelik2 terdiam HAHA

okeyyy la sambung next entry lg ye, kena taip laju2 sebb nti ade org cakap i bukak ofic dalam bilikk HAHAHA byeee love youuuu :')

15/04/2011

i di TAG lagi :)

apabila di tag dan bila berkesempatan i akn selesaikn, tp bila tk sempat tk dapat nk buat pape :)

so ni i di tag oleh cik fyra :)

1. Adakah anda rasa HOT??

HOT gile, pakai air corn lah dekat bilik ni baru i rase i cool :) HAHA

2. Upload wallpaper lappy/p

3. Cerita pasal gmbr

kalau nk cerita sekit punya panjang lah, so ni cik syg errrr gedik sgt letak destop pic gmba die, bile nak presntation mengelabah tuka wallpaper window vista, suci je nampak. HAHA

4. Bila kali terakhir anda makan ayam

ayam? errrrr lupa la tp kalau nk ikut tiap2 hari makan ayam, :)

5. Lagu terakhir yang anda dengar

eye-kau tetap di jendela kenangan ku HAHA lagu nak jiwang.

6. Apa yang anda wat selain menyelesaikan tag ini?

bukak tv, tp tk tau spe yg tengok HAHA

7. Selain nama sendiri anda dipanggil apa?

sue,kakak,aina,cik sue,mak ngah :)

8. Tag 8 owg..

muaz

afiq

umairah

ariffin janal

zyra

nelly

zaza

izyan masri

9. Siapakah no satu yg anda tag

abang sy :)

10. Katakan sesuatu tentang no 5 yang anda tag

zyra yg comel :) HAHA

11. Orang ketiga yang ditag sedang berhubungan ngan spe?

errrrr syahmi ruhizat tk silap, sebab ape letak tk silap? sebb bf die pn tk nk add i, so mne la i kenal HAHA

12. Bagaimana dengan no 4

bercinta sakan dengan kak miera :) niceee

13. Pesanan buat no 6

jage diri elok2 jgn lupa buat tag ni. HEHE

14. kata-kata cinta buat no 2 gile kau, classmet i kot, ade kena parang dengan awek die kang HAHA

15. Berikan 5 perkara yang anda tahu tentang orang yg ditag di no 1

tinggi

kurus

suka main futsal

suka bg hadiah (ehem2) HEHE

dh nak habis belaja :)

16. Persamaan antara lembu & kambing

dua dua tak pandai bercakap bahasa melayu :)

17. Perasaan ketika menjawab tag ini..

penat gile baru sampai dari kuantan HUH

18. Adakah anda tahu Rizman itu sengal

rizman tu bukan ke dah kena tangkap mse jumaat lepas? alaaa jangan risau,die mmg da kena tangkap lahhh tk yahhh sebut2 lagi, HAHA (tipu je)

19. Gay or Les

gay? les? abis gamba dekat lappy i tu spe? HAHA