27/06/2011

need your help :)

hyeee assalamualaikum,sihat? waaaa dapat bad news lah, i kena naik sem 6hb july, ye la tau tk i dah canang dekat sane sini yg i cuti smpi 17hb july tau, waaa tu la over confident sgt kan, hehehe so hari ni keluar cari barang2 sikit utk balik kuantan nanti,

so masa keluar tadi siap2 beli barang ternampak someone ni cantik gilewwww! huhu i yg perempuan pun cakap cantik ni kan pulak lelaki yg nampak agknye ek, hehehe sekali die pusing mata coklat tuuuu hehe jeles i, :)

tibe2 terus pasang angan2 nak pakai contact lens jugak, heeee tp bila pikir2 balik, banyak dah org cerita sana sini yg pakai contct lens ni bahaya,boleh buta la,bole jadi rabun la, nasib baik tk ade yg cakap boleh jadi gemok! haha kalau ade yg ckp awl2 i dah reject :)

haaaa tengok cantikkan? mcm2 color and design ade, :) tapi takot lahhhhh T__T

ade sape2 yg pakai contct lens?boleh advise ape2 tk? :)tqsm dear LOT OF LOVE :)

26/06/2011

entry semalam type hari ni :)

assalamualaikum, hey semalam tak sempat nak mematok keyboard lappy mata dah sarat dengan bantal, bila mata dah asyik nampak bantal je ape pon tak boleh, hehe so nk story buat ape semalam yg penat separuh nyawa tu ;)

hari ni malas nak type bnyak2, nk letak gambar lepas tu type skit2, boleh?

muka hati girang je semua, dekat mana? turun lahhhh :)

kiteorg dekat KLIA lah,cehhh tk yahhh nk kenal kan sgt lah kan, bukan ade org tk tau pun, hehehe

muaz,azim my parents and amira,masing-masing dah penat, bukan penat ape penat menunggu :)

muka double penat, *thanks tu nephew yg sebok nak ambik gamba semua gelap!

heeee kiteorg pegi klia hantar abg yg praktikal di netherlands so ni lah wakil malaysia yg akan ke netherlands,enyway good luck muaz, jangan lupa semua janji, hehehehe

okeyyy thats all, love you all :)

24/06/2011

bestnyeeee life mcm ni ;)

alamualaikum, heyyyy sehari mmg tk cukup utk mengukur klg mall, ikutkan hati nak duduk sampai besok dekat situ,tapi pikirkan nanti kena bayar parking mahal terus tk jadi, HAHA ye lah kena berjimat kan tk baik membazir :)

okeyyy hari ni bangun pagi-pagi terjah ayam goreng, dah habis ayam goreng kena bahan terus masak, cehhh duduk rumah kena rajin, baru ade org upahhh :)

duduk rumah ni ramai yg baek2 ramai sponser, hehe so td tengahari abg ajak i dengan adek i teman die ke jb ade hal yg nak di uruskan, so kiteorg pn semangat gile siap last2 cancel hahaha tp cancel tu la best, die belanja :) kan baek namenyeee tu,

so merayap same adek kat klg mall

heeee mula2 tengok kasut,

pas tu tengok makeup sikit2 padahal tk reti sgt, tp sebok nk tengok, hehehe

and the last jengggggggg :)

okeyyyy lah jumpa di next entry yahhhh LOVE YOU :)

23/06/2011

happy birthday to you MUAZ MOKHTAR ;D

hyeee assalamualaikum, buat julung kalinye entry yg ke 100 :) hehehe baru je 100 belum 1000 :) kalau menabung 1 hari seringgit sampai hari ni dah 100 ringgit kan HAHA dah bole buat mas kawin dah, cewahhhh mcm la i yg kena sedia kan. HEHE apa2 pun congratulation buat malaysia di ats kemenangan 2-1 ;D

okeyyy hari ni busy sikit, busy buat tempahan kek. hehe tk lah saje je isi masa lapang nk hilangkan bosan, so we all plan nak celebrate birthday abg awal, so buat lah harini, sepatutnye 26 june,tp di awalkan atas sebab2 tertentu :)

nk tgok kek i buat? heee mari tengok gambar,

tadaaaaaaaa heeee tengok mcm sedap rasa tk tau sebab tk rase lg, perut dah nak pecah :) hehe

kelang kabut nak lari sebab lilin cepat gile cair, :)

heeee muka tk perasan org lain nak celebrate brthday die :)

okeyyy lah apa2 pun semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki utk membelanja adek2 nyeee hehehe :)

okeyyy thats all for today love you all :)

21/06/2011

new pasport ;D

assalamualaikum :) hyeeee i dah berjaya mencipta rekod, tidor mcm org pengsan, HAHA youall pernah rasa hidup tk jumpa petang? haa hari ni i rse, HAHAHA i tidur pukul 1 bangun pukul7, bangun2 ingat dah pagi, HAHA habis lah malam ni jadi pak guard taman :)

dh habis cerita tidur, i penat sgt lah hari ni, buat ape penat? haaaaa meh nak cerita :) pkul 6 setengah dah kena bangun siap2 nak pegi hidup kan pasport yg dah dekat separuh abad ni mati, muka pasport lame pun mcm ape je, HAHAHA

ingt kan buat pasport baru molek sikit muka, ngehhhhh2 lagi mcm hampeh

tengok ape dah jadi dengan muka i, HAHAHA mcm ape da, i tengok pun takot hahaha alaaaa actualy siapa yg buat pasport,gamba dalam nyeee msty tk kan puas hati tengok. HAHA muka ada gaya hantu kak limah pun ade, ye lah rules die gamba kena tarik tudung sampai belakang bagi nampak jendul. HAHAHA lepas tu tk boleh senyum :)

pasport merah ye bukan hijau, kalau hijau i tk type mcm ni, i akn type mcm ni `engak sabar sihhh mau pulang, dapat ketemu sama pacar2 ku` hahahaha

i buat pasport nak ikut muaz pegi amsterdamn :) boleh kan muaz? hahaha

so smpi sini je, kite tnggu lain entry yeeee LOVE YOU ALL :)

20/06/2011

fathers day terlambat :)

assalamualaikum,

HAPPY FATHER'S DAY abah! :)

heee sepatutnye semalam sambut,tp disebabkan ramai sedara dekat rumah yg dtg melawat i yg baru balik dari luar negeri so di postpone kepada hari ni, hehe

tp tak best sebab muaz belum balik, so sambut berempat je :)

blueberry cake :)

thats all, sory entry ringkas nak try via phone :)

19/06/2011

cemburu? jom buang sikit rasa tu.

Assalamualaikum, yenadeyyy! dah dua hari tak bebelog, heee duduk rumah ingat goyang kaki je? tidak sama sekali yeee :) i bukan tailor ye duduk goyang kaki hehe.

okey jom terus kepada tajuk entry, pernah dapat kekasih yg kuat cemburu? pernah? heee dulu ye i mcm tu, sgt ye, tp sekarang dah matang skit, dah boleh berfikir dengan waras :) ye mmg benar,org cakap cemburu tanda sayang, tapi ape kate kite sama2 had kan rasa cemburu tu sikit kan lebih elok, heeee

banyak sebenarnye tanda-tanda seseorang itu cemburu buta, antaranye

kena bagitau pasangan setiap jam atau setiap minit dekat mane die berada,sampaikan nak mandi pun kena bagitau, sebab takut pasangan curiga,

menuduh dengan tanpa sebarang bukti yang kukuh,dah memarahi dengan cara yang kasar, kan lebih baik bertanya dulu.

selalu mempersoalkan kemana die pergi, dengan siapa die pergi, buat ape pergi ke sana, and bla bla bla, bukan ke kalau pasangan anda jujur dan iklas dia akn tau batas-batas pergaulannye dengan org lain.

ade jugak yang sampai nak kena mms di mana pasangan die berada,

sebenarnye banyak lagi, tp youall boleh senaraikan sendiri lah ye i tk mampu nak menaip, so mcm mane nak atasi? senang je,

Jika pasangan mulai menunjukkan rasa cemburu, jangan terlalu memikirkan, lebih baik diam daripada berusaha memperbetulkan prasangkanye

Yakinkan bahawa semua yang dituduhkan tidak benar dan terima dengan hati dan penuh rasa cinta,

Jangan memaksanya utk percaya anda kerana dengan keadaan marah die tidak boleh berfikir dengan waras

Hormati perasaan pasangan kamu,mereka juga mempunyai hak untuk bersama kawan-kawan,bukan 24jam bersama kita je.

Kenal diri sendiri,untuk menghilangkan rasa cemburu memerlukan waktu yang agak lama.

Selalu berusaha berpikir positif terhadap pasangan, saling pecaya mempercayai

okeyyyy tu saja yg dapat i kongsi utk hari ni, love youall :)

17/06/2011

setahun sudah :)

hyeee assalamualaikum, dah selamat di pos ke kluang johor :) hehe so hari ni malas nak cerita pasal perjalanan balik johor, sebab sama je, :)

so terus kan entry yg sepatutnyeee. yeee entry sebelum ni 2 tahun ni nak turun jadi 1 tahun pulak. hehe so 16 june pulak genap lah i dengan cik syg :) alhamdulillah so far buat masa ni tak pernah lagi bergaduh di sebabkan kecurangan, bergaduh benda lain sikit2 tu adat lah kan, :)

so ini lah die cik syg buah hati pengarang jantung limpa pedal hati HEHE seorang yang tak banyak kerenah ikut je ape yg i nak and ape yg i kate, tp tak lah sampi membuli kan, so nak cerita macam mane kiteorg jumpa boleh? kalau tk best sory, hehe

first time jumpa masa tu dekat cherating, die ni kwn kepada abg angkat, mse tu i dengan roomet saje piknik dekat sane weeknd, masa tu bila dia dah ade i da jadi malu buat tu tk kena ni tak kena, die pulak dok kena kan i je sampai i rse menyirap gle ngn die, mase tu cakap dekat mmbe errrrrr mintak jauh la budak mcm tu, mulut laser! haha sekarang terima padahnyeee sumaiyah hehe

so lepas dari dekat cherating tu sebulan kiteorg tk jumpa, and sampai piknik kali kedua dengan abg angkat jugak dekat air terjun, masa tu die dah lain sikit, sebab i pun tk cakap sgt dengan die, and bila die ckp dengan i,i buat tk tau je, masa tau die ikut jugak lg dah rse errrrrr malas nak pegi, :)

and esoknya birthday i die wish, i just balas thanks,mula2 msg thanks alih2 msg kenal2 HAHAHA mse tu lah i kwn dengan die, sampai sebulan so terus declare, hehe sampai lah sekarang :)

persamaan diantara kami

-tak suka makan ikan keli

-tk suka memilih barang terlalu lama

-suka kucing

-tk de warna kegemaran *acehhh dam cm biodata pulak :)

-suka buat suprice yg tk akan menjadi

-pakai handphone yg same ^__^

Ketidaksamaan kami

-die kuat makan tp tk gemok,I kuat makan tp gemok, hehe

Hehe okeyyyyy tu je

DONE, love youuuuu :)

15/06/2011

dua tahun telah berlalu :)

assalamualaikum, hyeee hari ni nak story panjang sikit, sikit bukan panjang banyak. heee sebenarnye nak story pasal dua tahun, no bukan i yang baru dua tahun heee kenangan dua tahun yang tak akan di lupakan :)

lepas dah selongkar barang2 yang mane nak bawak balik yg mane nak tnggal tibe2 teringat harini 15 june so genap lah dua tahun i bersama mereka :) dan tarikh ni jugak la akan mengingatkan i kepada semua kenangan yg ade 

SARINA MISNAN :) she is my bff,walau pernah bergaduh pernah tidak bertegur, tapi selalu nangish bersama, ape2 pun yg jadi i akan menang kan die and bergitu jugak die, die seorg yg senang bawak bincang even die kecik tapi die matang, pemegang amanah and rahsia yg tegar, :) buat masa ni lah hehe
NURUL ASYIKIN SUHAIMI pun kami pernah bermasam muka, tapi tak lama, banyak yang die dah sakitkan hati i, tp tu semua kena lupa kan, hidup dah sebumbung kan so tk boleh gaduh2 nanti bila susah sape nk tolong, paling selalu buat i nangish sebab die ni kuat ngish so dengan secara tak sengajanye i pun sebok nak ngish,entah ape motif pn tak tau, heeee NUR FATIHAH ROHADI haaaa ni bby siter kepada ikan2 i, haha i ni tau bela je kadang2 nk bagi makan pun lupa, kecik kan die tapi die tua sebulan dari i,so she is my sister, :) JULIANA SAMIAN ini budak lg selalu bg i marah je, hari2 i bebel sebab die you noe, haha mase mula2 masuk dulu dia lah paling sombong, muka lagak  ABG LONG je, bila da lame kenal so far okey la :)
NURSYAHIRAH KASSIM she is my classmet, kelaka kalau ingat kisah die ni, baru2 masuk dah bawak durian naek bas, mase tu tk tau lg die ni classmet i,punya la i mabuk mase dalam bas sebab bau durian.muka tak bersalah je sampai hostel kupas durian :) haha die ni transfomer,hehehe :)
SITI NORFARIHAH AHMAD SHAHRIFF ini jugak salah sorang classmet i,first kenal muka die kerek gle, hahaha ajak i maen futsal,i cakap tknak die ajak lagi sampai lah terbuat muka and die cakap i kerek, mase mula kenal tk tau pn die same course alih2 kenal2 duduk sebelah rumah. HAHA

NURMUSFIRAH AHMAD kawan baik kepada yg atas tadi, tp bukan adek beradik ye, nampak tk kesamaan mereka? yg paling ketara is name ayh dorg same, cume yg ni tk de SHAHRIFF,bole di ketogorikn same jgk kn? hehe first time jmpe die,die pakai bju wane pink, kire kental la jugak die,tk kenal tk ape dah suruh i betulkan tudung, hehe yg i dah malu2 smbil betulkan tudung die :) *muka ayu kan? bila ketawa tak hengat. HAHA

heeee kalau nak di tulis satu persatu mmg smpai adapter terbakar sebab dah panas sgt pun tk sedar, haha so i just nk kenal2 kn je. and pada spe  yg i tak ade list im so soryyyy :) sape suruh tk nak amik gamba dengan i hehehe :)

ape2 pun i syg semua org :) setahun akan datang kite akan berpisah :(

14/06/2011

gegaran terasa di kuantan

assalamualaikum, hyeee salam satu malaysia, eyuuuuuu geli je. HAHA hari ni kecoh semua org pasal gegaran yg masing masing dapat rase termasuk jugak i, i rase lg kuat, gile takot. kawasan yang turut merasa selangor,melaka and negeri sembilan,

 

 

pagi2 lagi i dah dapat rase gegaran tu, mmg susah nak tido,berita pagi tadi melaporkan bahawa terdapat satu gempa bumi sederhana bermagnitud 5.5 skala Richter telah berlaku di Sumatera Utara pada pukul 8.08 pagi, 14 Jun 2011. Pusat gempa bumi tersebut terletak di latitud 1.8 Utara longitud 98.8 Timur. 330 km dari barat daya Klang, Malaysia. 

 

 

huhhh takot lah kan?sekarang macam-macam benda jadi,bumi ni dah macam marahkan kite kan, ye la mcm kite buat tanpa sedar dan akhirnye kite jugak yang di beri kesedaran dengan cara yang menakotkan.

 

 

i duduk area kuantan lagi lah rase kuat gegaran nye, dari tidur terus bangu, tak caya? ye la pukul 8 pagi macam tu cik syg dah call mau tak berbegar hanphone bawah bantal, bahahaha gegar jugak lah kan :) heeee

 

 

so i doa supaya i dijauhkan dengan semua yang berlaku ni, mintak2 Allah lindungi semua umat-Nya amin :)

 

 

love you all ,

13/06/2011

kl gangster kuantan pun nak gangster jugak :)

hye assalamualaikum, hehe okey sekarang boleh ketawa besar2 sebab final dah habis, tapi harus berdoa, untuk keputusan pulak, final  boleh tahan banyak yg meragukan, but i dah usaha, so doa and tawakal :)

hari ni nak review kl gangster punya movie, ouhhhhh untuk bulan ni je dah banyak habis duit dekat cinema, untung besar tokey cinema hehehe,semalam menyambut hari kemenangan rakyat terengganu,haha disebab kan kuantan dekat dengan terengganu so effect kemenangan terase sampai kesini, dah2 jgn nak mengarut so mulakan sinopsis KL GANGSTER cepat :)

lepas beratur panjang2 sebab kan nak tengok cerita kl gangster so last2 dapat jugak, dapat pn seat tak best sebab lambat, tkpe asal kan cerita tu bestt, berbaloi2 hehe, okey overall sgt best sebab jalan cerita yg menarik :) tk macam kongsi, hehe

Malik adalah seorang yang amat digeruni di Kuala Lumpur kerana kehebatannya.  Dia telah membuat satu empayar gangster bersama sahabatnya King tapi malangnya dia telah diperangkap anak tiri King, Shark yang gila kuasa lalu dipenjarakan.  Tempoh Malik dalam penjara dah habis dan dia telah bebas.  Niat dia adalah untuk mengubah masa lampau dan cuci tangan dari dunia gangster.  Malangnya adik kandung nya Jai seorang yang tamak dan terlalu pentingkan wang juga telah menjadi salah seorang daripada gangster besar.  Shark juga tidak putus-putus mencabar Malik…

 

Apa yang ada dalam cerita ni yang boleh i ambil ialah nilai persahabatan dan kekeluargaan.  Ramai antara kita yang sanggup buang kawan hanya disebabkan nak kejar kuasa dan nama.  Berkawan dari kecil tapi disebabkan satu hal dan kejar kuasa persahabatan itu hilang.  Dalam group perlu ada sikap hormat kawan dan setia kawan.  Yang paling penting kalau nak pergi screening jauh sila keluar awal kalau tak terperangkap dalam jam  nak gerak lambat boleh tapi make sure tau jalan potong ataupun sediakan GPS.HAHA

SEKARANG NI TAK KIRA,LU ABG LONG KA,LU AYAHDA KA,INI KL GUA PEGANG

heee so lepas dah layan movie perut dah lapar, so pegi makan mcd, :)

lepas makan karoke lah ape lagi :) so sekarang masa untuk menyelongkar segala barang nk kemas nak bercuti dekat johor selama sebulan, hehe :) love you all,

06/06/2011

sape bosan buat macam ni cepat :)

hyeee assalamualaikum, update lg? haha stress2, bosan gila dari pagi sampai la ni mengadap buku, tkpe sumaiyah kate nk exam, kn? cehhhh ayat suci, ngehhhh2 sape yg rse sgt2 bosan mcm mne yg i rase meh cepat buat mcm mane yg i buat hari2 dekat roomet2 i bila i dah bosan gila. haha

first bila pg2 dorg nk pegi prktikal i akan menyanyi kuat2 sampi dorg akan cakap "heyyyyy nyanyi kuat lg, besttttt" hahaha selagi dorg tk cakap i akn menyanyi ape je lagu yg i bukak dari phone :)

second tengah hadap past year paper campur pulak paper2 yg tak guna so tiba2 dapat idea nak buat topi kertas, so bila dah siap and pukul 2 dorg balik ketuk pintu pakai topi tadi and bila bukak pintu jerit kuat2 "horeyyyyyyy kau dah balik yeahhhhhh happy birthday!" hahaha dorg yg muka penat akn ckp "sumaiyahhhhhh terharunyeeee" hahaha

third bila dah petang yg si roomet ni for sure penat sbb pagi keja yg i ni terkebil2 tk tau nk buat ape, sampai lah dah nak magrib i akan ambik maker pen conteng dekat tangan dorg sikit,sampai dorg dah bangun tambah bagi besar sikit kemudian jerit "arggghhhhhhhh dah merebak,dah merebak arghhhhhhh" hahaha

and the last mase malam dorg dah tutup lampu lepas tu korg jerit mintak tolong kuat2 sampai dorg bukak balik lampu bila dah bukak lampu cakap balik "ape ni jerit malam2 hishhhhhh" hahaha

nice kn? buat mse ni roomet i tak penah hampakn lagi ape yg i buat, mereka layan je walaupun tak masuk akal,hahaha baru 2 paper habis dah macam ade sedikit sakit mental, jangan habis final gila sudah :) hahaha

okey thats all LOVE YOU :)

05/06/2011

ini bukan cerita lucah,bunyik je kasar.

haihhhh assalamualaikum, lama tak mematuk, jari pun dah tungang langgang cari huruf, hehehe sihat?rindu entry i tk?mesti tak kn, hehe perasan gile org nak rindu ngeeee.

 

 

okeyyy terus pada tajuk yeeee tk mau di pusing2 kan lagi, mehhh i nak bercerita, tk nak sensor2 lah boleh? straight to the point je, boleh? maaf ye kalau spe2 yg menganggap entry i kali ni tak sopan.

 

 

tengahari td roomet balik2 cara huru-hara bawak gosip, hehe biase lah kan perempuan cerita reaksi muka paling penting, masuk2 bilik cerita "kauuu tau sue hari ni kecoh 1 htaa(hospital tengku ampuan afzan) ade sorg patients kritikal" so i pon alahhhh biase la kate hospital so i tanya sakit ape, dorg suruh teka sambil masing2 dah ketawa2, i pun jawap kencing manis, darah tinggi, jantung semua i sebut,dorg masih lg dalam keadaan senyum mcm kambing, 

 

 

so bila i dah bosan nak main teka teki i terus cakap "habis tu sakit ape!" nak tau sakit ape, hahaha okey mari sme2 imagine,deodorant nivea termasuk dalam lubang bontot lelaki! haaaa ambik kau, i pun terus mcm nk pecah perut gelak sambil tu terfikir, ehhhh die tk nk bontot die berbau ke,ataupun haaaaa dah boleh fikir kan? dah besar kan?kaca pulak tu!

 

 

bahahaha lawak ade kesian pun ade, ape la malang sangat pakai botol deodorant, hahahaha so bila nurse dah x-ray botol tu mmg betul2 terduduk dekat tempat najis, muka die jgn cakap lah, biru kauuuuu tau, sakit ke malu ke tak tau lah, hahaha

 

 

tu la sebelum buat tak nak fikir dulu, dah jadi malu satu hal, kalau lah benda tu seumur hidup tak boleh keluar tk ke merana nak jalan, dah gaya mcm org buasir tau. hahaha okey lah nk cerita ni je, heeee will be update later, LOVE YOU ALL :)