27/12/2010

cari jodoh ;D

masalah lelaki sekarang suka memaksa perempuan tau, i tak cakap semua tapi kebanyakan lah i tengok kalau perempuan tu tak nak terima dia, mesti dia tnggu jugak perempuan tu, macam la tak ada perempuan lain dalam dunia ni, kadang-kadang perempuan tak pernah nak sakitkan hati lelaki contohnya kalau dia tak suka lelaki tu so antara ayat-ayat yang akan dia bagi

I NAK BELAJAR DULU MALAS NAK PIKIR PASAL BOYFRIEND NI

I BUKAN TAK NAK TERIMA YOU TAPI KALAU BOLEH I TAK NAK DAH DI KECEWAKAN

I TAU YOU SYG I TAPI I DAH TAK BOLEH NAK SAYANG LELAKI DAH I BENCI LELAKI TAU

I TAK BOLEH LUPA BF LAMA I LAH

and blaaa blaaa blaaa macam-macam lah alasan kan? so yang nak tunggu lagi kenapa? tu lah ayat-ayat baik yang menutup secara kasarnya untuk menolak lelaki yang mengusaha seorang perempuan, so lelaki terima jelah hakikat, ramai lagi perempuan lain.

tapi perasan tak ade sesetengah lelaki kalau perempuan tu dah tolak secara baik sampai tak nak sedikit pun lelaki tu rasa kecewa tapi dia tak boleh terima kenyataan and mulalah kutuk-kutuk perempuan tu macam-macam muka tak lawa bajet hot lah, macam-macam lah, haihhhhhh

entry ni i tak ada niat sedikit pun nak kutuk mana-mana pihak cuma keadaan ni lah yang banyak i nampak, and tak rasa tak best ke kalau terima seseorng tu sebab terpaksa? for sure sangat lah tak best, bukanlah kata kena tunggu bidadari dari syurga tapi ada jodoh ade lah, tak perlu lah nak memaksa kan?

2 comments:

Myzatul FarahinSatimin said...

hye adik muaz...
suda follow ur blog.. follow me too yek.. hik3

sumaiyah mokhtar said...

thnks ;)