13/02/2011

main masak-masak :)

hohoho assalamualaikum, ;) heeee tiba-tiba rasa nak update blog pulak,orang lain semua dah kenyang perut tinggal tunggu masa je nak kena tembak atas katil masing-masing. HUHU

semalam hari karaoke,hari ni hari memasak, HAHA okeyyy i bangun-bangun roomet i cakap semua nak i masak, ouhhhh i memang dah mengigil gila la kan,ehhh ape ingat i pandai masak,tak okeyyy setakat sikit-sikit tu bole la, HUHU

so i pun list kan barang suruh dorang pegi beli, yang i dekat rumah dah sebok search cara-cara nak masak, HAHA alih-alih dorang pegi kedai balik awal,tak sempat nak tengok lebih detail dah sampai rumah,i pun tawakal lah kan, haaaa tu la akibat perempuan tak pandai masak. HAHAHA kawan-kawan i semua pandai masak,i je yg tak pandai. errrrr memalukan :(

so lepas dah tengok bahan-bahan i suruh dorg potong apa yang patut sambil i basuh ayam-ayam yang nak di masak.

errrrr i masak :

ayam masak ala-ala afrika, haha kenapa afrika? tengok color dah tau hitam. HAHA :p

sotong goreng tepung lerai, HAHA tepung entah kemana,masuk je kuali tepung2 yang dah digaul tadi terus berpisah, tak tau apa salah i

and ni ialah kobis goreng

and the last one is telur goreng plus black paper, acehhhhh HAHA nak cover telur ade kesan hangus-hangus cakap black paper konon. HAHA

6 comments:

darxniq said...

nak jgak!

Ariffin Janal said...

sotong tu kau campur telur sekali takk?

sumaiyah mokhtar said...

darxniq : sila ke rumah saya :)

ipin : mybe sebab tepung masuk and gaul sekali kot sebab tu tak jadi, and tkde pakai telur pn.

Ariffin Janal said...

sotong + telur + tepung. ikut urutan baru lekat. selamat mencuba :D

Manusia Biasa said...

fuyooo byk kot msak... haha...

sumaiyah mokhtar said...

ipin pehhh lg hebat dr aku, malu ouhhhh HAHA

manusia biasa heeee tkde la,sje je mencuba :P