27/12/2011

Tips kurus yang mungkin berkesan :)

hey assalamualaikum, tiba-tiba datang satu idea untuk di kongsikan bersama, mana tau bermanfaat ke, boleh kita sama-sama kurus, acecehhhh orang semua dah cantik selim melim kau je gemok tak sudah sumaiyah! -,- okey mari teruskan sy ada beberapa cadangan yang nak di kongsikan,

heee seperti yang anda semua maklum, nak kurus ni bukan senang ye, baru nak diet teringat mcdonal, teringat subway, kejap kang teringat indulgence ehhhh macam aku sorang je yang macam tu, heee betul tak cara tanya orang-orang yang amalkan diet, ya Allah cobaan nye banyak, :)

okey so di sebab kan setiap kali nak diet teringat benda-banda tu semua so untuk mengelakkan keinginan untuk makanan-makanan tu semua kite kerja lah jual nasi lemak pagi-pagi, pstu tengahhari masuk keja mcdonal, malam kang keja PHD, hehehe kenapa kena kerja sana? haaa nk cerita la ni,

dulu kite ade sorang membe keja dekat mcdonal, then kite pernah cakap dekat die "best lahhhh kau hari-hari dapat makan mcd" nak tau die jawap ape, die kata "alaaa kau nampak best, aku yang dah menghadap benda-benda ni tiap-tiap hari naik muak tau"

muak? so bila dah muak dah tak nak la kan? hahahahaha so bila kite dah kerja pagi-pagi jual nasi lemak hari-hari makan nasi lemak mesti dah tak nak kan? macam tu jugak mcd, hehehe so kepada sape yang rasa nak mula diet tu yang tak boleh tahan nafsu makanan yang agak berlemak sila lah berkerja selama seminggu untuk mendapatkan rasa muak pada makanan tu :)

akibat terlampau tak muak dengan mcd ;)
hehehehe dah merepek dahhhhh k BYE, love you all :)

8 comments:

LyNn LyNdA said...

haha...cm x bjaya je cm 2...
i prnh 2hr bturut2 mkn mcd..
esk kn 2 mmg rs muak n kembang tekak bla sbut pasal mcd..
tp bbrape hr pas 2 tbe2 t'ingn plak nk mkn...
cm ne plak 2...adoiii...haha

pena rozie said...

Tip tuk berisi ckit ade x???

El-Janna said...

alamak tak pernah muak sejak setahunn kat mcd. cm ne?

asraf osman said...

mmg xkn muak ngn mcd:)

sumaiyah mokhtar said...

LyNn LyNdA : i pun mcm tk berjaya, mcd mcm ade ubat perindu. hehe

sumaiyah mokhtar said...

pena rozie : alamak kite ni dah sedia ada demok la, susa nk bg tips hehe :)

sumaiyah mokhtar said...

El-Janna : kan? hahaha tk tau nk buat mcm mne lg :)

sumaiyah mokhtar said...

asraf osman : hehehe same lah :)