08/04/2011

masalah yg datang mematangkan kite :)

assalamualaikum :)

ouhhh mentang-mentang lah dah lame tak taip2 sekarang dah pandai malas ehhh HAHA tk bukan malas tp tak berkesempatan, ouhhhh sy baru je selesai dengan masalah, alah biase lah, masalah bile-bile je nk dtg die dtg bukan nk call ke ape ke kn.

nk tau mcm mne nk settel masalah dengan cara berkesan? jom i kongsi sedikit tips :)

first:perbanyakkan bersabar,dan sentiasa berdoa kebaikan keatas org yang menyakiti anda

second:menangis adalah salah satu terapi yang boleh dikatakan 99.9% berkesan terhadap pelbagai masalah yg dihadapi, menangis dengan keadaan yg normal ye, jgn meraung2 pulak :) HAHA

third:bershopping, tk kesah lah banyak ke sikit asal kan berpatutan :) beli ape yg diperlukan,bukan beli ape yg disukakan :) HAHA *see i dah pandai sikit2 manage duet tau hehe.

fourth:jangan mendekatkan diri dengan org yang anda sakit hati tu, ini boleh menyebabkan anda semakin bertambah sakit hati dengan die, ye la bila dah marah yang buruk je nampak :)

fifth:cari rakan yang boleh dipecayai untuk meluahkan segala masalah yang dihadapi mane tau org tu boleh membantu kita dari segi dorongan moral ke kn?

ade lg tk? i dah tkde dah ni, hehehe spe2 yg ade idea boleh lah tambah untuk kite kongsi2 :)

*will be update later, love you all :)

4 comments:

zyra toink toink said...

yang penting sbgai sorg kwn, jgn lak nak tikam blakang ka? huhu~

sumaiyah mokhtar said...

zyra toink toink : sgt2 betul dear :) tk suka la main2 tikam belakang ni

Nurul Eiman Hikmah said...

haaiiii....new reader di sini...time tension call la mak...mak mseti boleh tenangkan kita..betul tak...=)

visit and follow my blog at : http://nuruleimanhikmah.blogspot.com

sumaiyah mokhtar said...

hyeeee thnks yahhhh for the tips :)