11/04/2011

masih ada perempuan sebegini!

Air pasang pagi,

surut pukul lima,

Bangun pagi-pagi,

Siram pokok bunga.

Pokok bunga melur,

Tanam tepi batas,

Itik bertelur,

Ayam menetas..

ok abes dah.boleh tepok tangan ok!

yah kuat lagi kuat!

kuat lagi kuat!

-__-"

Entry kali ni bukan nak cerita pasal itik mahu pun ayam ye kwn2 -__-* nk cerita pasal kucing,nk nyanyi lagu kucing tkde pulak, HUHU. dari i kecik sampai lah skunk, tak penah tak dek sekor kucing pown kat umah i..(paham?) huhu tk kesah la kucing tu comel ke tk :)

so i dah amat terbiasa dengan makhluk ney sehinggakan kalaw tk dek kucing kat umah i,i akn rasa pelik dan xbest.hehehe makanya..mungkin sebab itu,i amat sayangkan makhluk berbulu ini.heh.

yg i tak paham pulak ialah kepada mereka2 yang amat kejam terhadap binatang ney.Ada yang sanggup sepak terajang bagai sedangkan sebabnya adalah kerane kucing ney mncuri sedikit makanan daripade mereka..

so mse I pegi makan tadi pun ade seorang perempuan sepak kucing yg hanya duduk tepi meja die makan!! Come on guyz..emosi betol i tengok bila ade org kejam dengan kucing, sape you wat cmtur?biarkan jer lar..bukan die rampas makanan you and bawak lari! Bengang betul,so mse die tendang kucing tu I dah mula panas hati, I pandang muka die tk berkelip lepas tu I terus panggil kucing tu and bagi sotong kat die, bukan die mintak sepinggan pun, bagi 1 dah la, tkperlu kekerasan!

Kerane sesungguhnye Allah akn mengganti dan melipat gandakan ape yang kite sedekahkan kepade setiap makhluk yang lain.

Cik adekkkk..law kite berbuat baik terhadap mereke..makanye mereke akn sentiase mndoakan kite tau tk, tengok lah kat akhirat nanti kucing seburuk tu lah yg akan tendang you nti!!

8 comments:

♥sugArplum♥ said...

semua makhluk Allah should be treated fairly well kan.. :)

sumaiyah mokhtar said...

yahhhhh :)

Simpleblanklife said...

haha sabo jela. pasnih, nampak je, terajang. kah3...oit! dak kluang ghupenya. good! truskan menulis!

*aku follower ke 111, peh, style! kah3...

sumaiyah mokhtar said...

thnks ye follow :)

Muaz Mokhtar said...

gua pnah bgad0h dgn pak arab sbb die baling batu kt kucing sbb kucing tu tgk die mkn...sikit lg gua nk sepak muke die...nsib baek die mntk maaf..nk je gua suh die mntk maaf kt kucing tu...

p/s:ganaz2 gua pn gua syg kucing sbb Rasulullah syg kucing beb...

sumaiyah mokhtar said...

Muaz Mokhtar : HAHAHA waaaa ingt waaa je emosi bile tgk gitu, lu pn same jgk? HAHA

Specky Berry's jotting said...

Serious why do they have to do that?
my wingmate pun tak suke kucing suka maki2 kucing tu dengan die punya kitten die cakap kucing tu busuk la kotor la but i think atleast diorang ni lagi suci murni dari mereka yang guna kan kekerasan. Eh terover sudah teheeee sebenarnye nak cakap yang i baru je follow you :)

sumaiyah mokhtar said...

betol syggggg mereka yg benci pd kucing tu tk sedar ke, nth2 kucing tu pn tk suke dgn die kn? thnks follow :)