07/03/2011

muka cantik dah,sivik pulak hilang.

pernah rasa nak jadi nurse tak? pernah? pernah? kalau tak pernah tapi di paksa tolong jangan relakan diri untuk buat okey, huhh kalau betul-betul rela so sila ikhlas untuk buat kerja,setiap apa yang you buat tu akan dapat ganjaran tahu,sekarang sangat emosi bila nak taip,rase geram masih ade lagi,tapi still nak kongsi kenapa,

now baru je balik dari meet kwan kepada cik syg i pun tak kenal,so abaikan asal usul die,hurmmmm so nak jadi cerita patiens ni duduk berdepan dengan orang tua,huhhh bila tengok orang tua rasa sebak sangat rasa macam nak bawak mereka semua balik and biar i yang jage, HAHA tkpe, i will do for my parents :) so bila dah orang tua yang masuk wad kerenahnye semua orang boleh tau

tibe-tibe I dengar pakcik tu jerit “misi misi” so bila sorang dari student yang sedang prakitikal datang and tanya,rupanya pakcik tu nak air,tapi air suam, bila student tu datang balik and letak dekat meja then pakcik tu mintak strow pulak,student tu masih layan lagi, bila air terlebih panas pakcik tu panggil balik you tau tk ape student tu cakap,dengan nada kasar “haihhhhhh org tua ni kang!” wooooo2 sangat lah panas hati i tengok,yeee la tu keja die, die as a nurse kena lah layan! ape lahh,imagine lah yang die layan tu parents die, agak-agak tergamak ke die buat macam tu, so apa salah die layan orang tu macam parents ni, no wonder la kalau die buat macam tu dekat orang lain nanti parents die akan dilayan macam tu jugak.

orang lain berkerja jugak,letih jugak,ngantok jugak,sama je semua, so kalau rasa diri tu tak ikhlas buat kerja tu semua jangan lah ambik bidang tu, pegi jadi programmer sane, hidup sorg diri dalam bilik yang sunyi dengan laptop tersendiri, HAHA

*so please mulia-muliakan hati you all,secantik mana pun kita pakai,semahal mana pun baju kita,kalau tak ade sivik orang tak pandang,BUDAYA KITA WAJAH KITA tau ! :)

11 comments:

aisyah razali said...

toksah jadi nurse kalau kerja tak ikhlas.. nama pun nurse. sabor je la..

sumaiyah mokhtar said...

tahu takpe, haihhh ayat kak limah tak tinggal HAHA

❤‌ princess nabilah ❤‌ said...

jom ke sini

sumaiyah mokhtar said...

princess : sini mane dear? :)

Ariffin Janal said...

hahahaha budaya kita wajah kita!

sumaiyah mokhtar said...

yesss ipin,terikut kaklimah ngn kau la ni, HAHA

diyana said...

hai sumaiyah!! saya ada tag awak join contest...ni link ye..^^

http://diyanadena.blogspot.com/2011/03/contest-beautiful-eyes-by-tennielicious.html

hamzah ian said...

betul.. stuju

sumaiyah mokhtar said...

diyana : thnx dear :)

hamzah : betul2 :)

diyana said...

hai sumaiyah! saya tag awak lagi..tapi tok dapat header percuma!! ^^

sumaiyah mokhtar said...

thnks yayunkkkkk :)