30/03/2011

siapa mahu bantu saya? ;(

assalamualaikum,

susah nak ramal cuaca sekarang, software ramalan cuaca dkt hp pn kadang2 memberi ajaran sesat, lain diramal lain jadinya. HAHA kate pun ramalan kan? so nak marah kenape,bukan marah cuma berkata-kata :D

hari ni pegi makan dekat tanjung lumpur i makan ikan kembong sambal LAMBAT,nasi putih LAMBAT,sotong goreng tepung LAMBAT,kangkung belacan tibe2 jadi sambal udng goreng,and telur dadar LUPA NAK HANTAR, haihhhhhh ape punya service lah nasib baik lahhhh hari ni mood i baik, tak lahhhh i terus nak balik, HAHA yeeee la lain oder lain sampai,

mungkin org terlalu ramai and take oder pn dah bercampur-campur kot,ermmmm dh la tk berape nk sedap,i yg tk pandai masak ni pn boleh masak sikit-sikit. HAHA

lepas makan terus ke kedai buku popular, dalam list tulis lain, sekali beli lain HAHA soryyyy dear, terlebih limit, alahhhhh jgn nk berkira lah kn? kalau youuu nk berkire mehhhh i beli kacang ijau you duduk ruma kire sme toyollll HAHAHA

ermmmmm sebenarnye niat tulis entry hari ni nak mintak youall suggest kn dekat i macam mane nak manage duet, ;( serious dari dulu belaja, buku dah berapa kali tukar dah buat simpanan kira-kira, ermmmmm i selalu boros,sampai satu tahap i akan beli benda yg i suka bukan benda yg i nk pakai, hermmmm

ade yg pernah cadangkan i simpan duit dalam tabung, yahhh i pun dah buat but still berlaku benda yg same, i akan korek tabung and beli baju, HAHA tk sempat penuh dah habis, errrrr mcm mne ni, nak belaja cara mengatasi diri agar tidak terjebak dalam gejala boros, help me please ;(

9 comments:

sis^widda said...

salam...nice bloq..akk followr baru..sila2 jengah di bloq akk yer..tq

sumaiyah mokhtar said...

thanks akk :) i will follow you back :)

zyra toink toink said...

kak sumaiyah! zyra follow akak balik ;)

miss_panadol said...
This comment has been removed by a blog administrator.
sumaiyah mokhtar said...

thnks dear, nice to know you :)

shaFazie said...

su..
bajetkan stp bulan brp yang su perlukan..asingkan bajet tu utk su bli brg2 yg su nak...

Menambung sehari RM 1 okay :)

biasa lah kita sbgai pompuan mmg tk lari drp sume tu..azie pun suka shoping...stp bulan mesti ade je nk beli

sumaiyah mokhtar said...

okeyyyy sys, love you :) tu lah kan beli tu beli ni sampai tk ingat dunia :)

nelly said...

nak tolong ..hehe ..nyum2 ..

sumaiyah mokhtar said...

huhuhu cpt tlg sy ;)