20/03/2011

mula nk masak main-main, sekali jadi pulak ;D

assalamualaikum hyeee dah makan? acehhhh mentang-mentang dah kenyang melantak boleh la entry suka-suka :) hari ni cuaca tak mengizinkan nak kemana-mana,hujan je, so duduk rumah masak apa yang patut, huuu so segmen i untuk hari ni kita main masak-masak, main-main sekali jadi pulak, hohoho

mula nak masak ayam masak merah lepas tu tak jadi sebab hujan,ye la kalau hujan kite masak kne ikut situasi :) so masak yang berkuah-kuah, makan pasan-panas :) HUHU nak tau i masak ape? i masakkkk
ayam masak sup je, tu pun nak bagitau kan? huhu

ade sambal belacan
ikan masin bulu ayam, tapi tengok takde bulu ayam kan? haaa i dah basuh bersih-bersih, huhuhu so da tkde bulu ayam :)
and last telur dadar,

heeee sejak-sejak ni tak tau lah kenapa rajin sangat asyik nak masak je, ade mase menjadi ade masa singki makan HAHA so menu you all hari ni apa pulak :) mesti lagi best,

18 comments:

AiMaN said...

kalau rajin masak..tandanya dah nak sampai jodoh...

http://petuakitasemua.blogspot.com/

sumaiyah mokhtar said...

HAHAHA ouhhhhh tidak, belum lagi la :)

Ariffin Janal said...

nampak sedap. kalau rasa tak sedap, aku taktau la aina oiii~

MAI @ WAWA said...

waahhh pandainye masak :')
makan time ujan2 ni sedap :)

Myzatul FarahinSatimin said...

wahhhhh adik muaz mmg pndy msk la... best2 heee

zalykha mohd said...

hi darlinks :)
u msk nmpk sodappp
trliur i tgk d saat2 ujan sejuk2
perut lapooo
hehe

sumaiyah mokhtar said...

Ariffin Janal : rase dulu baru tau :)

sumaiyah mokhtar said...

MAI @ WAWA : huhuhu ala sikit je pandai, yg susah-susah tak pandai ;)

sumaiyah mokhtar said...

Myzatul FarahinSatimin: HUHUHU tak pandai la, sikit-sikit je, nanti kakak dtg rumah kite masak sedap2 :)

sumaiyah mokhtar said...

zalykha mohd : jom-jom makan, i masak untuk you :)

Lilyel said...

Salam.

Saya tengah buat survey pasal blogging untuk kertas projek saya. So, kalau berkenan sudilah isi questionnaire di bawah ini. Thank you so much :)

https://spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&pli=1&formkey=dGlZbzRKVmtxWWhPOWt3c0hIdzF5T0E6MQ#gid=0

Salam,
Lily

sumaiyah mokhtar said...

okeyyyyy dearr, i will do ;)

PikieLLe Lova said...

hye dear..thnx coz follow my blog.i da fllow u k..
sedap je u masak..nyum nyum..
keep in touch ok

sumaiyah mokhtar said...

welcome :) thnx ye sygggg,

tomato said...

perghhh !!!! bak mai la ! dah r teringin mkn ikan masin xdapat2.. sob sob T__T

sumaiyah mokhtar said...

youuuuu hari-hari jumpa tomato mne nak dpt ikan masin yangggg :)

shaFazie said...

sedap nye tu....:)

sumaiyah mokhtar said...

jom i masak untuk you :)