13/06/2011

kl gangster kuantan pun nak gangster jugak :)

hye assalamualaikum, hehe okey sekarang boleh ketawa besar2 sebab final dah habis, tapi harus berdoa, untuk keputusan pulak, final  boleh tahan banyak yg meragukan, but i dah usaha, so doa and tawakal :)

hari ni nak review kl gangster punya movie, ouhhhhh untuk bulan ni je dah banyak habis duit dekat cinema, untung besar tokey cinema hehehe,semalam menyambut hari kemenangan rakyat terengganu,haha disebab kan kuantan dekat dengan terengganu so effect kemenangan terase sampai kesini, dah2 jgn nak mengarut so mulakan sinopsis KL GANGSTER cepat :)

lepas beratur panjang2 sebab kan nak tengok cerita kl gangster so last2 dapat jugak, dapat pn seat tak best sebab lambat, tkpe asal kan cerita tu bestt, berbaloi2 hehe, okey overall sgt best sebab jalan cerita yg menarik :) tk macam kongsi, hehe

Malik adalah seorang yang amat digeruni di Kuala Lumpur kerana kehebatannya.  Dia telah membuat satu empayar gangster bersama sahabatnya King tapi malangnya dia telah diperangkap anak tiri King, Shark yang gila kuasa lalu dipenjarakan.  Tempoh Malik dalam penjara dah habis dan dia telah bebas.  Niat dia adalah untuk mengubah masa lampau dan cuci tangan dari dunia gangster.  Malangnya adik kandung nya Jai seorang yang tamak dan terlalu pentingkan wang juga telah menjadi salah seorang daripada gangster besar.  Shark juga tidak putus-putus mencabar Malik…

 

Apa yang ada dalam cerita ni yang boleh i ambil ialah nilai persahabatan dan kekeluargaan.  Ramai antara kita yang sanggup buang kawan hanya disebabkan nak kejar kuasa dan nama.  Berkawan dari kecil tapi disebabkan satu hal dan kejar kuasa persahabatan itu hilang.  Dalam group perlu ada sikap hormat kawan dan setia kawan.  Yang paling penting kalau nak pergi screening jauh sila keluar awal kalau tak terperangkap dalam jam  nak gerak lambat boleh tapi make sure tau jalan potong ataupun sediakan GPS.HAHA

SEKARANG NI TAK KIRA,LU ABG LONG KA,LU AYAHDA KA,INI KL GUA PEGANG

heee so lepas dah layan movie perut dah lapar, so pegi makan mcd, :)

lepas makan karoke lah ape lagi :) so sekarang masa untuk menyelongkar segala barang nk kemas nak bercuti dekat johor selama sebulan, hehe :) love you all,

16 comments:

Simpleblanklife said...

perghh....aku tak tengok lagi cerita nih..semua dah pakat tengok..macam ketinggalan dah aku.....
HAHA

syaimz said...

huuu...saya pun belum tengok lagi );

aremarl18 said...
This comment has been removed by the author.
sumaiyah mokhtar said...

Simpleblanklife : cepat pegi kalau lambat rugi :)

sumaiyah mokhtar said...

syaimz ; tengok2 tak rugi duit :)

sumaiyah mokhtar said...

remarl18 : hehehe cepat2 harus download bila dah boleh download :)

PinKy MoMMa said...

hoho sgt best kan tgk wayang..sis dh lama giler tak tgk wayang..owh masa berdua dh terhad ekekeke

CikHaniBhulat said...

hani blum tgk lagi cte ni..huhuhu..wekend ni kna g tgk la...tp yg geram nye, time hani cuti sem je, mesti kuar cte best2..time cuti sem dah la pokai...hish!!! merana jiwa..

bunga said...

hahaha..nak tengok gak..

sumaiyah mokhtar said...

PinKy MoMMa : hehehe sekarang wayang kena beramai2 kn? hehe :)

sumaiyah mokhtar said...

CikHaniBhulat ; hehehe rse nye bulan ni la paling banyak cerita best keluakn? hehehe :)

sumaiyah mokhtar said...

bunga : hehe g la tgok, best tau :)

CikHaniBhulat said...

btul2...saat tgh kopak ni la nak kuar cte best2..nak tgk kl gangster, ombak rindu, tranfomers...haiyo..smua best2 ni...

Redbloodsnow said...

Nakkkkk sgt tgk citer ni. lagu OST dia yg bertajuk Takhta tu sedap kan..ailikee! :)

sumaiyah mokhtar said...

CikHaniBhulat : hehehehe kalau nk jimat you download je nti dear, tk yah bazir2 hehehe

sumaiyah mokhtar said...

Redbloodsnow : hehehe aah, lagu tu best sgt, tp i nk download tk dapat la dear :(